Zajęcia techniczne w naszej szkole zawsze są ciekawe!

Uczniowie kl. II wykonali zabawne kukiełki z owoców i warzyw. Wzbogaciły one kącik jesienny oraz wiedzę uczniów na temat wartości odżywczych. 

Klasa III przygotowała smaczne, zdrowe i kolorowe kanapeczki. W ramach akcji „Kanapka” sprzedano wykonane produkty dla społeczności szkolnej, wspierając finansowo Samorząd Uczniowski. Uczniowie poznali zasady BHP podczas przygotowywania potraw, wartości odżywcze wielu produktów oraz różnorodne rodzaje chleba.

Powstały również piękne ulotki dotyczące zdrowego żywienia. 

Przypominamy, iż wszystkie  przedstawione działania odbywają się w ramach programu profilaktycznego „Żyj smacznie, zdrowo, i bezpiecznie” 

Niedługo odwiedzi nas pani dietetyk:) Bardzo się cieszymy na to spotkanie i nie możemy się doczekać.